dry aged entrecote

dry aged entrecote
boter mals & vol van smaak

dry aged

Het gewicht bepaalt uw zelf.

Vers van het mes

€ 12,- per 100gram

 

Wat is dry aged vlees en hoe wordt het gemaakt?
Vlees kopen we bijna altijd supervers. Maar dat hoeft niet persé, want als een stuk vlees eerst de tijd heeft gekregen om te rijpen, krijgt het een heerlijk volle smaak. Dry ageing is zo’n bereidingswijze die zorgt voor heel mals vlees met een intense smaak.
Bij dry ageing wordt vlees nog aan het bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 120 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid (85 procent), luchtcirculatie en een lage temperatuur streng worden gecontroleerd.
Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.
Na minimaal 21 dagen van rijping voelt het vlees nog hard en droog aan en ziet het er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming.
Vóór consumptie wordt de zwarte korst eraf gesneden en wordt het vlees van het bot gehaald.
Wanneer je het vlees doorsnijdt, is het van binnen helder rood en boterzacht.